Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

νικο τραγουδιστρια

μικρούς προφήτες της π. διαθήκης

Η είδηση έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στους υποστηρικτές της εξωγήινης ζωής, καθώς όπως αναφέρει το nature.com, είναι η δεύτερη φορά που ένα ραδιοτηλεσκόπιο - αυτή τη φορά το νέο καναδικό CHIME - ανίχνευσε επαναλαμβανόμενες γρήγορες εκλάμψεις ραδιοκυμάτων (Fast Radio Bursts-FRB), οι οποίες προέρχονται από τόσο μακριά (πέρα από τον γαλαξία μας), σε απόσταση περίπου ενάμισι δισεκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη.


νικο τραγουδιστρια

Συγκεκριμένα, σε διάστημα τριών εβδομάδων, καταγράφηκαν περίπου 13 ραδιοσήματα προερχόμενα από γαλαξία 1,5 δισ. έτη φωτός μακριά από τον πλανήτη μας. Από αυτά, τουλάχιστον επτά καταγράφηκαν στα 400 MHz, υποδηλώνοντας ότι μπορεί να υπάρχουν ακόμη περισσότερα, πολύ χαμηλά για να τα καταγράψει τα όργανα.


Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ποια είναι η πηγή των FRB, οι οποίες διαρκούν χιλιοστά του δευτερολέπτου, αλλά θεωρούν πιθανότερο ότι πηγάζουν από ισχυρά αστροφυσικά φαινόμενα που συμβαίνουν δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά.


Το καναδικό τηλεσκόπιο στην κοιλάδα Οκανάγκαν της Βρετανικής Κολομβίας, το οποίο αποτελείται από τέσσερις ημικυλινδρικές κεραίες μήκους 100 μέτρων η κάθε μία, εντόπισε την επαναλαμβανόμενη FRB αρχικά το καλοκαίρι του 2018, ενώ τις επόμενες εβδομάδες ακολούθησαν πρόσθετες εκλάμψεις ραδιοκυμάτων, συνολικά 13 σε αριθμό.


Μέχρι σήμερα έχουν ανιχνευθεί πάνω από 60 FRB (η πρώτη παρατήρησή τους έγινε το 2007), αλλά επαναλαμβανόμενες από την ίδια πηγή μόνο άλλη μια φορά, το 2012, από το μεγάλο ραδιοτηλεσκόπιο Αρεσίμπο στο Πουέρτο Ρίκο. Η πηγή προέλευσης της ήταν μάλλον ένας γαλαξίας σε απόσταση 2,5 δισεκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη.


Η νέα καναδική ανακάλυψη παρουσιάστηκε με δύο δημοσιεύσεις στο περιοδικό «Nature», ενώ σχετική ανακοίνωση έγινε και στο συνέδριο της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρείας στο Σιάτλ. Όπως είπαν οι αστρονόμοι, η ανακάλυψη μιας δεύτερης επαναλαμβανόμενης FRB δείχνει ότι το φαινόμενο δεν είναι τελικά τόσο σπάνιο στο σύμπαν, συνεπώς και άλλες τέτοιες εκλάμψεις ραδιοκυμάτων πιθανώς θα ανιχνευθούν στο μέλλον.


«Έχοντας περισσότερους αναμεταδότες και περισσότερες πηγές διαθέσιμες για μελέτη, μπορεί να κατανοήσουμε αυτά τα κοσμικά παζλ – από πού προέρχονται και τι τα προκαλεί», δήλωσε η Ingrid Stairs, αστροφυσικός στο UBC της βρετανικής Κολομβίας.


Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα επαναλαμβανόμενα σήματα «προδίδουν» την ύπαρξη κάποιου «ουσιαστικού πληθυσμού», ενώ θα μπορούσαν, επίσης, να επιτρέψουν στους επιστήμονες να καταλάβουν τις διαφορές μεταξύ διαστημικών εκρήξεων, βοηθώντας τους να κατανοήσουν περισσότερα για την πηγή τους και να παρακολουθήσουν μελλοντικά φαινόμενα.


Κάτι που θα οδηγούσε σε περισσότερα στοιχεία για το ακραίο ή ασυνήθιστο περιβάλλον από το οποίο προέρχονται, ή ακόμα και για τη μυστηριώδη τεχνολογία που κάποιοι ισχυρίζονται ότι διαθέτουν οι εξωγήινοι πολιτισμοί.


«Όποια και αν είναι η πηγή αυτών των ραδιοκυμάτων, είναι ενδιαφέρον να δούμε πόσο ευρύ φάσμα συχνοτήτων μπορεί να παράγει. Υπάρχουν μερικά μοντέλα όπου η πηγή δεν μπορεί να παράγει τίποτα κάτω από μια ορισμένη συχνότητα», λέει ο Arun Naidu του Πανεπιστημίου McGill στο Κεμπέκ του Καναδά.



Source: Do Aliens Exist? by alltimeconspiracies


Υπενθυμίζεται ότι αστρονόμοι στην Αυστραλία είχαν ανιχνεύσει πριν από λίγο καιρό άλλες 20 μυστηριώδεις γρήγορες «εκρήξεις» ραδιοκυμάτων (Fast Radio Bursts-FRB), που προέρχονταν από τα βάθη του διαστήματος.


Μεταξύ μάλιστα των σημάτων που εντοπίσθηκαν, είναι οι πιο κοντινές και πιο φωτεινές FRB (γνωστές και ως «αόρατα φλας») που έχουν ποτέ βρεθεί. Μετά τη νέα αυτή ανακάλυψη, που έγινε με τη διάταξη ραδιοτηλεσκοπίων ASKAP (Australia Square Kilometer Array Pathfinder) στη Δυτική Αυστραλία, σχεδόν διπλασιάσθηκε ο αριθμός των γνωστών FRB (34 από τότε που έγινε η πρώτη ανακάλυψη το 2007).


Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αστρονόμο δρα Ράιαν Σάνον του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας Σουίνμπερν και του Διεθνούς Κέντρου Ερευνών Ραδιοαστρονομίας (ICRAR), που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature», δήλωσαν ότι οι νέες ραδιοεκπομπές «έρχονται από την άλλη πλευρά του σύμπαντος και όχι από τη γαλαξιακή μας γειτονιά».


Οι FRB, που ταξιδεύουν δισεκατομμύρια έτη φωτός στο χωροχρόνο για να φθάσουν στη Γη, προέρχονται από όλα τα σημεία του ουρανού και διαρκούν μόλις ελάχιστα χιλιοστά του δευτερολέπτου.


Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν τι τις προκαλεί και δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από το γεγονός ότι η πηγή τους διαθέτει απίστευτα ισχυρή ενέργεια, ισοδύναμη με όση απελευθερώνει ο Ήλιος μας μέσα σε 80 χρόνια.


Οι FRB είναι πολύ σύντομης διάρκειας αλλά πολύ μεγάλης ισχύος παλμοί ενέργειας, που αποτελούν τα πιο φωτεινά «φλας» του σύμπαντος, καθώς λάμπουν με την ένταση 100 ήλιων. Επειδή είναι ραδιοκύματα, παραμένουν πλήρως αόρατοι από τα ανθρώπινα μάτια και είναι δυνατό να ανιχνευθούν μόνο από ραδιοτηλεσκόπια.


Έχουν προταθεί διάφορες εξηγήσεις για την προέλευσή τους, όπως ότι είναι εκρήξεις πολύ μακρινών υπερκαινοφανών αστέρων (σούπερ-νόβα), ακτινοβολία από ταχέως περιστρεφόμενα άστρα νετρονίων (πάλσαρ) ή σήματα… εξωγήινων.


Προς το παρόν, κανείς δεν ξέρει με σιγουριά.


Όπως και να έχει, μέσα σε ένα χρόνο εντοπίστηκαν σήματα τριπλάσια σε σχέση με το σύνολο των σημάτων από το 2007 έως και τις αρχές του 2018. Κάτι που μπορεί να εκληφθεί ακόμα και ως πιθανότητα επικοινωνίας εξωγήινου πολιτισμού με τη Γη!


Σύμφωνα με Αυστραλούς επιστήμονες, ο αριθμός των ραδιοσημάτων, αλλά και η συχνότητα στην οποία εκπέμπουν δεν μπορούν να αποκλείσουν κανένα ενδεχόμενο, ενώ η πηγή μετάδοσής τους φαίνεται να βρίσκεται εκτός του δικού μας γαλαξία «Milky Way».


Σε αυτό το σημείο ωστόσο πρέπει να τονιστεί ότι τα ραδιοκύματα από το βαθύ Διάστημα σημαίνουν πως πρόκειται είτε για εκπομπή από τεχνικά μέσα (μακρινούς εξωγήινους πολιτισμούς δηλαδή), είτε παράγονται από πάλσαρ (αστέρες νετρονίων με ισχυρό μαγνητικό πεδίο), που είναι παγιδευμένα στη δίνη μίας Μαύρης Τρύπας μέσω της οποίας διαχέονται στο σκοτεινό Διάστημα.


Και μπορεί, σύμφωνα πάντα με τους επιστήμονες, η πιθανότητα της επικοινωνίας εξωγήινων πολιτισμών με τη Γη να είναι ελάχιστη, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποκλειστεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο…



εξατμισεις για scooter

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

youtube νταλαρας κουγιουμτζης

κτελ μεσσηνιας κηφισος τηλ Ειδικότερα, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νησων Αιγαίου ανακοίνωσε το κατά πλειοψηφία προτεινόμενο Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, των εμπορικών συλλόγων μελών της λεκανοπεδίου Αττικής, ως ακολούθως: youtube νταλαρας κουγιουμτζης διακοπες κωνσταντινουπολη απο κρητη Πέμπτη 29 Μαρτίου από 9:00 έως 21:00 Παρασκευή 30 Μαρτίου από 9:00 έως 21:00 Σάββατο 31 Μαρτίου από 9:00 έως 18:00 Κυριακή 1 Απριλίου από 11:00 έως 18:00 Μ. Δευτέρα 2 Απριλίου από 9:00 έως 21:00 Μ. Τρίτη 3 Απριλίου από 9:00 έως 21:00 Μ. Τετάρτη 4 Απριλίου από 9:00 έως 21:00 Μ. Πέμπτη 5 Απριλίου από 9:00 έως 21:00 Μ. Παρασκευή 6 Απριλίου από 13:00 έως 19:00 Μ. Σάββατο 7 Απριλίου από 9:00 έως 15:00

περιγραφω τη γειτονια μου εκθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport.gr, ο δικυκλιστής κινούταν από Λαμία προς Δομοκό και εμβόλισε αυτοκίνητο που επιχείρησε αναστροφή ή βγήκε κάθετα στο δρόμο από πάρκινγκ που βρίσκεται στο 1ο χλμ Λαμίας-Δομοκού, λίγο μετά τον κόμβο της Ξηριώτισσας. περιγραφω τη γειτονια μου εκθεση Η πρόσκρουση ήταν τόσο σφοδρή που ο άτυχος δικυκλιστής, αλλά και ο οδηγός του αυτοκινήτου σκοτώθηκαν ακαριαία. χοντρο αλατι μεσολογγιου Στο σημείο έσπευσαν ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική και Τροχαία, χωρίς ωστόσο να μπορέσει κάνεις να βοηθήσει τους δυο οδηγούς που διακομίστηκαν νεκροί στο νοσοκομείο Λαμίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο οδηγός της μηχανής είναι 27χρονος στρατιωτικός από Λαμία και μόλις είχε αγοράσει τη μηχανή. Ο 57χρονος οδηγός του αυτοκινήτου ήταν επίσης Λαμιώτης και διατηρούσε συνεργείο αυτοκινήτων. Τα ακριβή αίτια του διπλού θανατηφόρου ερευνά η τροχαία Λαμίας. pillsbury pizza timi

τζακι νερου ξυλου πελλετ

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τζακι νερου ξυλου πελλετ Αττική καιρός: γενικά αίθριος. άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ. θερμοκρασία: από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. εχει αλλη σημαδια φετα ηπειρος ελαφρυ θερμιδες Θεσσαλονίκη καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα. άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. θερμοκρασία: από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Μακεδονία, Θράκη καιρός: Στην κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 βαθμιαία πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. θερμοκρασία: από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος καιρός: γενικά αίθριος. Τ